2016. április 29., péntek

SZÓKRATÉSZ VÉDŐBESZÉDE - ALBERT ILDIKÓ ÚJ KÖNYVÉNEK BEMUTATÓJA A KÖNYVTÁRBAN
Az idei Könyvtári Napok eseményeinek sorában 2016. április 26-án délután Albert Ildikó csíkszeredai író és klinikai pszichológus legújabb kötetét, a Szókratész védőbeszédét mutatták be könyvtárunk zsúfolásig megtelt előadótermében. A felvidéki AB ART könyvkiadó gondozásában látott napvilágot a kötet, amely a szerzőnek a Facebookon megjelent rövid írásait tartalmazza.
A kötetről a kiadó, Balázs F. Attila beszélgetett a szerzővel. Balázs Éva színművész nagyszerű felolvasásában hallhatták a jelenlevők a kötet néhány írását. A könyvbemutatót az érdekes beszélgetés mellett László Kata és Cseh Izabella ihletett zongora-és oboa-játéka tette igazán hangulatossá. 
Albert Ildikó legújabb kötete, a Szókratész védőbeszéde több szempontból is rendhagyó mű. Már műfajilag is nehezen meghatározható. A könyvet alkotó szövegek rövid bölcsességek, külön-külön, önmgukban isönálló egységek, amelyek végül egységes képpé állnak össze, és egy személyes életfilozófia, saját, különbejáratú világnézet bontakozik ki belőlük. Ahogy maga a szerző nevezi, kis miniesszék, rövid bölcsességek, szösszenetek, amelyek születése is rendhagyó, hiszen a Facebookon, a virtuális közösségi oldalon láttak napvilágot először. Ahogyan Albert Ildikó a vele készült interjúkban, beszélgetéskben is elmondta, egyfajta szellemi kísérletként indította útjára a Fecbookon ezeket a gondolatokat, életbölcsességeket. A pozítív visszajelzések sokasága, az olvasók biztatása késztette a folytatásra. Az ötlet, hogy kötetben is megjelntesse a szövegeket, ugyancsak az olvasóktól indult, és végül Balázs F. Attila, az AB ART kiadó igazgatója tett javaslatot akiadásra, érdekes módon ugyancsak a Facebookon, így jöhetett létre a kötet.
Albert Ildikóval új könyvéről Sarány István, a Hargita Népe felelős szerkesztője beszélgetett. A beszélgetés Albert Ildikó: Kísérletező ember vagyok címmel olvasható, Hargita Népe 2016. április 22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése