2016. május 5., csütörtök

ISMERJÜK MEG ÉRTÉKEINKET! – HONISMERETI VETÉLKEDŐNK ELŐDÖNTŐJE
A Kájoni János Megyei Könyvtár Ismerjük meg értékeinket! címmel meghirdetett honismereti témájú vetélkedőjének első fordulója 2016. május 3-án zárult. A Hargita Megye Tanácsának támogatásával két szakaszban szervezett vetélkedő első fordulójában Hargita megye iskoláinak 5-7. osztályos tanulói, három fős csapatokban vehettek részt a verseny feladatlapjának megoldásával.
A felhívásban megadott határidőig Hargita megye 18 településéről, 21 iskolából 46 csapat benevezett be a vetélkedőre, ezek közül 37 csapat teljesítette a próbát, oldotta meg és küldte be a feladatlapot. Az első forduló feladatainak megoldása során legjobb eredményt (legtöbb pontot) elérő 15 csapatot várjuk a verseny elődöntőjére, amelyet a XII. Hargitai Megyenapok eseménysorozatának keretében, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, a 2016. május 12-én, csütörtökön 12 órai kezdettel szervezünk.
A szervezők gratulálnak a versenyen résztvevő minden csapatnak és diáknak! Részletek alább:

A szervezők gratulálnak a versenyen résztvevő minden csapatnak és diáknak! Reméljük, hogy a feladatlap megoldása során mindannyian sok-sok érdekes dolgot tudtatok meg Hargita megye gazdag épített örökségéről, neves elődeink által ránk hagyott kulturális értékeinkről, helyi hagyományainkról, változatos természeti kincseinkről, amelyekre az itt élők méltán lehetnek büszkék, és amelyek megőrzése a ti feladatotok is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése