2016. május 11., szerda

ISMERJÜK MEG ÉRTÉKEINKET! – HARGITA MEGYEI HONISMERETI VETÉLKEDŐ DIÁKOKNAK

A vetélkedő eldöntője a XII. hargitai Megyenapokon
A Kájoni János Megyei Könyvtár Ismerjük meg értékeinket! címmel meghirdetett helyismereti témájú vetélkedőjének első fordulója 2016. május 3-án zárult. A Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervezett vetélkedő első fordulójában, a feladatlap megoldása során legjobb eredményt elérő csapatokat várjuk az első forduló zárórendezvényére és a verseny elődöntőjére, amelyet a XII. Hargitai Megyenapok eseménysorozatának keretében, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, a 2016. május 12-én, csütörtökön, 12 órai kezdettel szervezünk meg.
A vetélkedőre a felhívásban megadott határidőig Hargita megye 18 településéről, 21 iskolából 46 csapat nevezett be. A határidőig 37 csapat teljesítette sikeresen az első próbát, oldotta meg és küldte be a feladatlapot.
A vetélkedő szervezői, a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai gratulálnak minden résztvevő csapatnak és diáknak, remélve, hogy a feladatok megoldása során mindannyian sok-sok értékes és érdekes ismerettel gazdagodtak Hargita megye gazdag épített örökségéről, neves elődeink által ránk hagyott kulturális értékeinkről, helyi hagyományainkról, változatos természeti kincseinkről.
A verseny szoros volt, az első fordulóban, a feladatlap megoldása során legjobb eredményt elérő 15 csapat Hargita megye 11 településéről, a következő intézményekből érkezik az eldöntőre:
Csíkcsicsó, Kájoni János Általános Iskola;
Csíkdánfalva, Petőfi Sándor Iskolaközpont;
Csíkrákos, Cserei Mihály Általános Iskola;
Csíkszentimre, Arany János Általános Iskola (3 csapat);
Csíkszentmihály, Arany János Általános Iskola (2 csapat);
Csíkszentkirály, Vitos Mózes Általános Iskola;
Csíkszentsimon, Endes József Általános Iskola;
Csíkszereda, József Attila Általános Iskola;
Segítő Mária Római Katolius Gimnázium;
Kápolnásfalu, Kriza János Általános Iskola;
Zetelaka, Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola.

A vetélkedő elődöntőjén résztvevő csapatok bemutatják az általuk előzetesen elkészített szöveges-képes ismertetőket lakóhelyük vagy környéke valamely kulturális vagy természeti értékéről, hagyományáról. Az első két próba alapján kialakuló rangsor dönti majd el, hogy mely csapatok jutnak tovább a vetélkedő döntőjébe, amelyre 2016. októberében kerül sor, ugyancsak a Kájoni János Megyei Könyvtárban.
A szervezők szeretettel várják a csapatokat a következő megmérettetésre!
Kapcsolattartó személyek: Kelemen Katalin és Máthé Izabella. További információk kérhetők a 0720 544 093 telefonszámon, vagy a honismerethargita@gmail.com elektronikus levélcímen.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése