2016. június 30., csütörtök

A NYÁRI VAKÁCIÓBAN IS OLVASNAK A ‘LÁZADÓ MUGLIK’

Míg a felnőttek olvasóköre szünetet tart nyáron, a középiskolások Lázadó muglik nevű olvasóköre a vakáció ideje alatt is működik a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Péter Katalin és Kuna Ibolya könyvtárosok vezetésével zajlanak a kör találkozói,  a könyvtár nyári programjához igazodva, hétfő délutánonként. Legutóbb 2016. június 27-én délután Khaled Hosseini Papírsárkányok című regényéről beszélgettek, a témát folytatják a következő találkozón is. 
A témát folyatják a következő találkozón is, amelyet július 4-én délután tartanak a könyvtárban. Megjelenése óta a Papírsárkányok folyamatosan az amerikai toplisták élén áll. Lefordították az összes európai nyelvre, de megjelent héberül, kínaiul és arabul is. A rendkívül érdekes, fordulatokban bővelkedő regény tényfeltáró módon ábrázolja az afgán történelem nemzetiségi, vallási és társadalmi hátterét.
Júliusban még két találkozót terveznek, július 11-én, hétfőn 17 órától Laurie Halse Anderson Hadd mondjam el című könyvéről fognak beszélgetni. A július 25-én délután sorra kerülő találkozón a Metró-regények világhírű szerzője, Dmitry Glukhovsky Futu.re című új sci-fi regénye lesz a beszélgetés témája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése