2016. június 9., csütörtök

KIS JÁNOS – MAROSI BÉLA: KIRÁLYOK, KIRÁLYNŐK, ÖRÖK BARÁTSÁGOK AVAGY AZ ÖTKARIKA ÉS A SAKK CSODÁLATOS VILÁGA

XV. Országos Sporttörténeti Vetélkedő és könyvbemutató
2016. június 10-én, pénteken délután 14 órai kezdettel kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a Román Olimpiai Akadémia Hargita Megyei Fiókintézetével és az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület „Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Körrel" közös szervezésben a XV. Országos Sporttörténeti Vetélkedőre, Kárpát-medencei döntővel a riói olimpia jegyében. A rendezvény keretében hirdetik meg a Hargita megyei iskolák olimpia-történeti vetélkedőjét általános- és középiskolai diákok számára.
Ugyancsak a könyvtár előadótermében a 17 órakor kezdődő találkozón sporttörténeti érdekességekről szóló kötetet mutatnak be. A Királyok, királynők, örök barátságok avagy az ötkarika és a sakk csodálatos világa című, frissen megjelent kötet szerzőivel találkozhatnak az érdeklődők.
Kis János (Nagykanizsa, az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke) számos országos és nemzetközi sport- és szellemi vetélkedő győztese, Közép-Európa sporttörténeti bajnoka 2012-ben és 2014-ben, tizenhét sporttörténeti kötet szerzője és társszerzője. A csíkszeredai Marosi Béla építőipari mérnök és vállalkozó, rejtvényszerkesztőként több erdélyi lap külső munkatársa volt 1984 és 2014 között. Hobbija a rejtvények mellett a sporttörténet és a vetélkedők. Közös, sporttörténeti érdekességeket tartalmazó kötetük első részében olyan történetekről olvashatunk, mint például az olimpiai bajnok esete, aki túlélte a Titanic katasztrófáját 1912-ben, vagy aki átúszta a La Manche csatornát. A második részben a sakk csodálatos és különleges világába nyújtanak betekintést a szerzők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése