2016. szeptember 28., szerda

MESEHŐS LETTEM - NÉPMESE NAPJA A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁRBANA Magyar Olvasótársaság felhívására válaszolva a Kájoni János Megyei Könyvtár 10 évvel ezelőtt szervezte meg először a Népmese Napját, szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján. Idén ezt az alkalmat a kisbaconi Bodvaj Egyesület tulajdonában lévő Benedek Elek meséit megelevenítő illusztrációk és mesefigurák kiállításával ünnepeljük. A kiállítás anyaga szeptember 19 - október 9. között  megtekinthető.
A Népmese Napján 2016. szeptember 30-án, pénteken 12 órától sok népmese szereplője mutatkozhat majd be a könyvtárban. A Mesehős lettem című egyéni versenyre III-V. osztályos diákok nevezhetnek be. Részletek alább: 
A résztvevők feladata megeleveníteni kedvenc mesehősüket külső (öltözet) és belső tulajdonságai (bemutatkozás) alapján. A bemutatkozáskor ( max.2-3 perc) a résztvevő elmondja mesehőse nevét, azt, hogy melyik meséből érkezett és úgy mesél, hogy szavaiból, mimikájából, viselkedéséből következtetni lehessen annak jellemére. A zsüri pontozza a jelmezt, a beszédstílust, hanghordozást, az elmondottakat és azt, hogy milyen mértékben sikerült hitelesen megjeleníteni a könyvbeli mesehőst. A legjobbakat díjazzuk. Az értékelésnél emeli a pontszámokat, ha a tanuló ismer olyan népi játékot, melyet a szünetben megtaníthat a többieknek. A részvétel feltétele a bejelentkezés (név, iskola, osztály) telefonon (0753073489) vagy személyesen 15,00 óráig szeptember 16-26 között.
Kíváncsian várjuk a vállalkozó kedvű mesehősök jelentkezését!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése