2016. szeptember 29., csütörtök

SZERELEM MÁSKÉPP? – NYÁRY KRISZTIÁN ERDÉLYI FELLÉPŐ KÖRÚTJA

Az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar és a Merész magyarok – 30 emberi történet című sikerkönyvek szerzője, Nyáry Krisztián találkozik az olvasókkal szeptember 29-én, csütörtökön 20 órától a székelyudvarhelyi G. Caféban, 30-án, pénteken 18 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban és október 1-én, szombaton 17 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban.
Nyáry Krisztián 1972-ben született Budapesten. Néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, s bár a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, hobbija az irodalom- és művelődéstörténet maradt. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs vezetője, jelenleg könyvkiadással foglalkozik. 2015t-ől a Magvető Könyvkiadó és az Athenaeum Kiadó igazgatójaként dolgozott, 2016. július 1-jétől a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatójának nevezték ki.
2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, az elmúlt évek kiemelt könyvsikerei. A kötet olvasásnépszerűsítő hatása miatt elnyerte a Magyar Könyvtárosok Egyesülete által adományozott Fitz József-könyvdíjat és XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál irodalomtanárokból álló zsűrijének Budai-díját. A szerző Igazi hősök és Merész magyarok címmel, 2014-ben és 2015-ben megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek. Idén novemberben jelenik meg ötödik kötete, a magyar festők magánéletét bemutató Festői szerelmek.
Erdélyi körútján Nyáry Krisztián beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író, a rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a G. Kulturális Egyesület, valamint a Gondűző Étterem és Szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kájoni János Megyei Könyvtár. A szerző kötetei a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatóak, dedikálja őket. Mindenkit szeretettel várnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése