2016. szeptember 23., péntek

ZENÉS EMBERSZABÁS – HERCZKU ÁGNES, LACKFI JÁNOS ÉS SINHA RÓBERT KÖZÖS ELŐADÁSA

2016. szeptember 27., kedd, 18.00 óra 
Helyszín: a Csíki Mozi nagyterme
Zenés emberszabás című közös műsorával Csíkszeredában is bemutatkozik Lackfi János költő, Herczku Ágnes népdalénekes és Sinha Róbert gitárművész.
Az előadók a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár szervezésében érkeznek székelyföldi körútra, amelynek állomásai Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely és Csíkszereda.
A jegyek ára 10 lej, elővételben vásárolhatók a Csíki Játékszín pénztáránál, vagy egy órával az előadás kezdete előtt a helyszínen.
Bővebben lásd alább: 
"Közel huszonöt év házasság, hat gyermek, egy unoka, két angyalka, egy asszony, egy Isten. Lackfi János elhangzó versei ennek a földi anyagból gyúrt, égi összetevőkkel is „megbolondított" történetnek egyes állomásai. A szerző Emberszabás című, idén ősszel CD-melléklettel megjelenő kötete beszél a nagycsaládos lét extrémsportjáról, az egy asszonyban lakozó ezer asszonyról, a hiányban jelenlévő teljességről, humoros botladozásainkról és áhítatos összeborulásainkról. Mai zsoltárok is egyes versek, férfihangra, érzelmesek, dühösek, robbanékonyak, esendők."
„Nap mint nap szabjuk egymást, elvárásaink vannak, a férfi szabásmintájához kell passzolnia a nőnek, a nő szabásmintájához a férfinak. Mert különben... Mert különben jön az, ami élet, ami huzavona, ami szemrehányás, ami bezzegelés, ami így se jó, úgy se jó – mégse lehet élni nélküle."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése