2016. október 7., péntek

1ETLEN – BEMUTATTÁK BÁCS BÉLA JÁNOS ÚJ KIADVÁNYÁT KÖNYVTÁRUNKBANBács Béla János új kiadványát ismerhettük meg a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett közönségtalálkozón, 2016. október 5-án délután. Az 1etlen alkalommal megjelenő képes irodalmi lap című kiadvány szerzőjével Daczó Katalin újságíró beszélgetett.
1etlen alkalommal megjelenő képes irodalmi lap címmel jelent meg Bács Béla János legújabb kiadványa. A szerző magánkiadásában megjelent könyvecske a 2011–2014-es időszak „termését" tartalmazza.
A kiadványban rövidprózák, versek, fordítások és fotók találhatók, és egy kiállításmegnyitó szövege, valamint más szerzők szövegei is. „Van két olyan írás Kocsis Kittytől, amelyek eljutottak hozzám, és én arra reflektáltam. Olyan, mintha párbeszéd lenne a két szöveg között, hasonló dolgot világítanak meg, csak más szemszögből. Ez egy játék, nagyon örültem ennek. Ugyanakkor van egy másik szöveg, amelyet egy német író írt, egy barátom küldte el az angolból fordított magyar verziót, és abból kiindulva, illetve az életre építve született meg ez a másik írás." - mondta el a szerrző
Ez az első alkalom, hogy megpróbálkozott szépirodalmat is fordítani. Ugyanakkor ragaszkodott hozzá, hogy legyen német és román szöveg is a kiadványban. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése