2016. október 26., szerda

BEDŐ IMRE: FÉRFIENERGIA - KÖNYVBEMUTATÓ ÉS DEDIKÁLÁS

Bedő Imre Férfienergia című könyvének bemutatójára 2016. október 27-én, csütörtökön 16 órára várjuk az érdeklődőket a Kájoni János Megyei Könyvtárba. Az esemény szervezői: Csíki Vállalkozók Egyesülete, Csíki Anyák Egyesülete, Élő Erdély Egyesület.
Hová tűntek a férfiak?” kérdezik lépten-nyomon nők és férfiak egyaránt. Ma már tudósok, kutatók jelzik, hogy ez a nyugati világ egyik legsúlyosabb problémája... Ez a könyv támpontot ad nemcsak ahhoz, hogy miért jutottunk ide, hanem a férfiasság gyökereihez, a férfivá válás lépéseihez és ahhoz is, hogy a ma oly divatos külsőségek helyett mi tesz valakit valóban férfivá, aki valódi társa lehet a nőnek, példaképe, mintája a gyereknek. A „Férfienergia” című kiadványt Csaba testvér és Kassai Lajos lovasíjász így ajánlja, és így foglalják össze a könyv lényegét:
„Menj, akarj teremtő erővel az asztalfőre ülni! Merj férfiként szép családodról, gyermekeidről gondoskodni, gyönyörködj napról-napra növekvő házad népében és boldog leszel! Isten áldása legyen-e szép könyvön és a Kárpát-medence minden családját szerető tisztességes férfiján!"
(Böjte Csaba Testvér)
„Egy tradícionális párkapcsolat alapja a tradícionális lét. Az emberiség eddig eltelt ideje nagy részét ebben a létállapotban töltötte, aztán jött az ipari forradalom, és ami addig megszokott volt berepedezett, majd elkezdett szilánkjaira hullani. A munkakörülmények, a párkapcsolatok, az iskolarendszer, a táplálkozás, a világról alkotott kép gyökereiben változott meg, de nem egyszerűen az történt, hogy egyszer csak megváltozott, hanem folyamatosan változik, mégpedig expoenciális ütemben. Az események sodrában vergődő ember számára pedig alig maradt kapaszkodó.
A jóléti társadalmakban kihaló félben lévő fajjá vált a férfi. Köszönhetően annak, hogy a férfi tulajdonságok szerzett tulajdonságok. Miután a bennünket körülvevő jólét minimalizálja vagy teljesen megszünteti az ilyen irányú erőfeszítéseket, és eltűnik az a hőfok, ami az acél megedzéséhez szükséges, a fém, ami ebből a kohóból kikerül meglehetősen lágyra sikeredik.
Sokan törik a fejüket, hogy van-e, és ha van, akkor mi a kivezető út a meglehetősen életidegen helyzetből, de csekély azoknak a száma, akik tenni is próbálnak valamit.
Ezen kevesek közé tartozik Bedő Imre, akinek ajánlom gondolatait az útkeresők számára!"
(Kassai Lajos Lovasíjász)
A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

I. A FÉRFIAK ÉS A FÉRFIASSÁG:
• Bevezető - Hol tartunk ma?
• Utazás a férfiasság körül;
• A férfivé válás útja, a férfivé válás pillanata;
• A férfiminőség aspektusai;
• A férfi életút öt stációja, a négy archetípus megélése;
• A férfivá válás gyakorlata;

II. A FÉRFIAK MŰKÖDÉSE:
• A férfiak sajátos motivációs rendszere;
• A férfiakat kötelező kulturális termékek;
• A férfi és a nő közötti új szövetség alapjai;

ÖSSZEFOGLALÓ - Mi a következő lépés?

A csíkszeredai könyvbemutatón és dedikáláson minden olyan érdeklődőt szívesen látunk, aki fontosnak tartja ezen értékrend örökítését! A könyv helyszíni vételára 40 RON.
A csíkszeredai születésű Bedő Imre, a Márton Áron Gimnáziumban érettségizett, majd egyetemi éveit Bukarestben kezdte a Közgazdasági Egyetemen, majd egy ösztöndíj elnyerését követően a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen fejezte be tanulmányait. Szakmai pályafutása során, közgazdászként eleinte a banki szférában dolgozott, majd a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt. vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. Később saját vállalkozásokat hozott létre, majd 40 évesen megalapította a Férfiak Klubját. A Férfienergia című könyv szerzője.
Az alábbi linken elérhető anyagok segítségével ismerkedni lehet Bedő Imre eszméivel.
http://ferfiakklubja.hu/ rolunk/mediamegjelenesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése