2016. november 17., csütörtök

ACZÉL PÉTER LÁSZLÓ E.MESE ÁLMA A TURULMADÁRRAL CÍMŰ VERSESKÖTETÉNEK BEMUTATÓJA

Aczél Péter László E.mese álma a Turulmadárral címmel megjelent verseskötetét a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében mutatják be november 18-án, pénteken, 17 órától.
Az újságíróként ismert szerző első önálló kötete szerelmes verseket tartalmaz, mindegyik vers mellé egy-egy illusztráció társul. Kató Vladimir illusztrációi kiállításra alkalmas méretben is elkészültek, ezek lesznek megtekinthetők az est folyamán.
Aczél Péter László Csíkcsicsóban született 1955-ben, a középiskolát Csíkszeredában, a jelenlegi Márton Áron Gimnázium jégkorong-szakosztályában járta. Ez nem csak sportolói, de későbbi újságírói karrierjét is befolyásolta. A sportújságírás mellett kötelezte el magát. 1977-ben a Hargita napilapnál kezdett, ahol kisebb megszakítással 1990-ig dolgozott. Ekkor megalpította saját lap- és könyvkiadó vállalatát, amely egy sportnapilapot, több hetilapot és időszaki kiadványt, valamint sikerkönyveket adott ki. 1979-től tagja a Nemzetközi Sport-újságíró Szövetségnek. Sportújságíróként számos világ- és Európabajnokságról, számtalan világversenyről tudósított. Munkatársa volt romániai nyomtatott sajtótermékeknek, rádió- és televíziócsatornáknak, több európai és észak-amerikai sajtóorgánumnak is. Az évek folyamán több ezer cikket, tudósítást, kommentárt közölt, írásai több kiadványban is megjelentek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése