2016. november 8., kedd

RÁKOSI ZOLTÁN: ÉLETEIM – LAPOK A CSÍKI IPAR TÖRTÉNETÉBŐLFilmvetítés és beszélgetés  2016. november 9-én és 10-én délután, 16 órai kezdettel 
Rákosi Zoltán mérnök, a csíkszeredai IPICCF néven ismert Vasúti Építőanyag- és Gépgyártó Vállalat volt igazgatójának visszaemlékezés-kötete Életeim címmel 2016 nyarán jelent meg. Az emlékiratból a szerző életének állomásait is megismeri az olvasó, másrészt a könyv és a hozzá társuló DVD-melléklet filmanyaga – részben a bukaresti Sahia Filmsúdió filmtörténeti ritkaságnak számító dokumentumfilmjei, részben amatőr filmek – betekintést nyújtanak a vállalat történetébe, ugyanakkor a huszadik század 70-es 80-as éveinek csíki ipartörténetébe is. A dokumentumfilmeket két részben, 2016. november 9-én és 10-én délután, 16 órától vetítik a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A vetítést beszélgetést követi, a szerző valamint Koszta István, aki szerkesztőként vett részt a könyv születésében, és Szőcs Dénes részvételével. 
Az 1990-ben nyugdíjba vonult Rákosi Zoltán mérnök továbbra is a szakmában maradt, szakterületén nemzetközi hírnévnek örvend. Munkásságának egyedülálló eredményei vannak a robbantástechnika alkalmazásában, a civil építmények robbantásos bontásának elméleti kidolgozása területén. A kötet és a filmek gazdag dokumentációt tartalmaznak erről a technikáról és gyakorlati alkalmazásáról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése