2016. december 12., hétfő

A KISTELEPÜLÉSI KÖNYVTÁRFEJLESZTŐ PROGRAM 2016-OS ÉVI ZÁRÓRENDEZVÉNYE
2016 december 9-én Könyvtári nap keretében zárult a Farkaslaki Községi Könyvtárban a Kistelepülési könyvtártámogató program 2016-os évi kiadása.
Farkaslaka volt a harmadik résztvevője a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár 2015-ben indított, Hargita Megye Tanácsa által pénzügyileg jelentősen támogatott programnak, melynek célja korszerű könyvtári szolgáltatásokhoz juttatni és szoktatni a megye falvaiban lakó gyerekeket és felnőtteket. A farkaslaki könyvtári nap gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tanulságos és szórakoztató programokat kínált. A fiatalok irodalmi vetélkedő által eleveníthették fel gyermekkori és jelenlegi olvasóélményeiket. A negyedik osztályos tanulók, az elektronika korában egy újrafelfedezett régi japán mesélőtechnikával, a papírszínházzal előadott mesével szórakoztatták a közönséget. Kész átverés bizalomkeltő cím alatt a szervezők tréfás falugyűlésre hívták a helyi gazdaság és vidékfejlesztés iránt érdeklődő felnőtteket, majd elméleti Farkaslakoma zárta a könyvtári napot. A bemutatott ételreceptek, mint például az egérhúsleves vagy a töltöttcica még kipróbálásra szorulnak, de a kistizenéves előadók meggyőzték a közönséget arról, hogy ismerik a konyhai szakkifejezéseket, a műveletek sorrendjét, csupán az alapanyagok kiválasztása tért el a székely konyha hagyományaitól.
 A Farkaslaki Községi Könyvtár a programban való részvétel folyamán több mint 100 új olvasót regisztrált, közülük sokan megjelentek a könyvtyári nap egyes rendezvényein, de voltak akik a zárórendezvényen ismerték meg az elszalasztott lehetőséget. A vetélkedők győztesei és az előadók könyvjutalomban részesültek, a gyerekek között tanszereket, a részvevő felnőttek között tréfás góbénaptárakat sorsoltak ki a szervezők.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése