2016. december 7., szerda

BORSODI L. LÁSZLÓ: UTOLÉR, SZEMBEJÖN – KÖNYVBEMUTATÓÚj prózaverskötettel jelentkezett Borsodi L. László, a Pallas-Akadémia Kiadó gondozásában megjelent kötetet a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2016. december 8-án, csütörtökön 17 órától mutatják be, a szerzővel Sarány István szerkesztő beszélget. 
„Az Utolér, szembejön az összegzés és a számvetés könyve: számvetés a lét átmenetiségével, szembenézés a személyes és az általános emberi megsemmisüléssel, világok pusztulásával, a záróra és a kapualj fenyegetettségében szembesülés és szembesítés a tér-idő felszámolódásával, az eszkatológiai remények hiányával...
....A léttel való számvetés mellett a Feljegyzések a földről és a Parton című kötetekben megalkotott világokat egységbe foglaló és a kötettriptichon költői univerzumának belső ívét lezáró, egyben a megteremtett, belakott, megélt és alkotói szempontból befejezettnek tekintett költői nyelvet is mérlegre tevő mű."
A kötet  borítója és a versekhez társuló grafikák Ráduly Margit képzőművész munkái.
Borsodi L. László költő, kritikus, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom szakán 2000-ben államvizsgázott, azóta egykori iskolája, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium magyar szakos tanára. 2016-ban védte meg doktori disszertációját, amelynek témája Baka István költészete. A Szent Istvánról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány sajtóreferenseként is tevékenykedik. Verseivel, prózaverseivel, tanulmányaival és kritikáival 1995 óta van jelen az irodalmi lapokban, antológiákban, iskolai évkönyvet és folyóiratot szerkeszt. 2015-ben Székelyföld-díjban részesült a folyóiratban megjelent írásaiért. Verseskötetei: Átmenetek (Szent Bonaventura Kiadó, Kolozsvár, 1998), Viszonylatok (Csíkszereda, 2000), Ellenpontok (Csíkszereda, 2003), Félemelet (Hargita Kiadóhivatal, Csíkszereda, 2007), Feljegyzések a földről (prózaversek, Pallas-Akadémia, Csíkszereda, 2012), Parton (prózaversek, Pallas-Akadémia, Csíkszereda, 2013), Balázsolás (gyermekeknek szánt prózaverskötet, Pallas-Akadémia, 2016).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése