2017. február 8., szerda

ERDÉLYI ÖRMÉNY ÖRÖKSÉG - KÖNYV-ÉS FOLYÓIRAT-BEMUTATÓ


Az erdélyi magyarörmények közösségeiről szóló kötet és folyóirat bemutatójára 2017. február 10-én, pénteken 17 órára várunk minden érdeklődőt a Kájoni János Megyei Könyvtárba.
A szépvízi örmények című kötet az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége kiadásában, 2016-ban jelent meg, és a magyarörmény közösségeket bemutató sorozat második könyve. A szépvízi örménykatolikus templom felújítása után kiadott kötet betekintést nyújt a szépvízi örmény közösség történetébe, hajadani és mai életébe. Az írások szerzői: Bogos Mária, Gál Hunor, dr. Pál Emese, dr. Puskás Attila és Bíró Melinda. A közönségtalálkozón a kötetet Sarány István újságíró, a Hargita Népe napilap felelős szerkesztője mutatja be. 
Magyarörmény Élő Örökség címmel 2016 decemberében indította útjára folyóiratát az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége, a negyedévenként megjelenő lap főszerkesztője dr. Puskás Attila, felelős szerkesztője Bakó Zoltán. A lap első számát csíkszeredai munkatársa, Nagy Gyöngyvér fogja ismertetni a közönségtalálkozón.
A szépvízi örmények című,  fotókkal gazdagon illusztrált kiadványban a szépvízi örmény katolikus templom és temető, az egyházközség ismertetése, valamint a település rövid bemutatása mellett hagyományos örmény ételek receptjeit is megtaláljuk. „Számbelileg ma Erdély legkisebb örmény kolóniája, mert sokan a közeli nagyvárosba költöztek, de az ősi székely település ma is őrzi örmény jellegét." – írja a szerkesztő, a Marosvásárhelyen élő dr. Puskás Attila, az Erdélyi Magyarörmények Szövetségének elnöke a kötetet ajánló soraiban.
Magyarörmény Élő Örökség címmel, Erdélyi hírlap alcímmel jelent meg, és a szerkesztők szándékai szerint negyedévenként fog megjelenni az erdélyi magyarörmény közösség és a velük rokonszenvező közösség számára kiadott folyóirat, amelyet ugyancsak megismerhet a találkozó közönsége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése