2017. február 17., péntek

SZABÓ MAGDA FELOLVASÓMARATON - IX. NEMZETKÖZI FELOLVASÓ MARATON 2017Kilencedik alkalommal szervezzük meg 2017-ben a nemzetközi méretűvé nőtt felolvasó maratont, az esemény fő szervezője 2014 óta a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. A IX. nemzetközi felolvasómaraton időpontja: 2017. február 21., kedd. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében reggel 10 órától 18 óráig várjuk a felolvasókat. A világ bármely pontjáról lehet ismét csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán, akár otthon egyedül, vagy családi programként is. Évről évre magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő alkotójának életművére irányítja a figyelmet országhatárainkon innen és túl a közös felolvasás,  2017-ben Szabó Magda (1917 – 2007) írásait szólaltatjuk meg, születésének századik évfordulóján.  A közös felolvasásra idén is várunk mindenkit, aki szeretné megosztani az olvasás örömét másokkal! 
Szabó Magda  (1917-2007) irodalmunk huszadik századi klasszikusa, az egyik legtöbbet fordított magyar író. Életművében bármely korosztály találhat magának kedvére valót, témái egyetemesek, a világ bármely pontján élő olvasó emberhez (gyermekhez) szólnak. (Művei a Magyar Digitális Irodalmi Akadémia honlapján).
A nagyobb csoportokat, iskolai osztályokat előzetes bejelentkezés alapján várjuk a felolvasás központi helyszínére, a Kájoni Jánso megyei Könyvtárba, de a felolvasás történhet az iskolákban, az osztályban, a könyvtárban, magyar vagy más óra keretében is.
Idén is minden felolvasó névre szóló könyvjelzőt kap ajándékba (a távoli helyszínekre és külföldre elektronikus formában juttatják el a szervezők). Ezért fontos a hivatalos bejelentkezés 2017. január 14 - február 17. között, hogy minden egyes résztvevőt regisztráljanak a szervezők. Jelentkezni az online űrlap kitöltésével lehet, amely a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján érhető el: a Szabó Magda felolvasómaraton – 2017 menüpontra kattintva (jobboldalt).
Az esemény Facebook oldala (A Facebook-os bejelentkezés nem számít hivatalos jelentkezésnek.
Kapcsolattartó: Török Edit, telefon: 0753-073489
A szervező csapat nevében előre is köszönjük az együttműködést, a közös olvasás örömét minden felolvasónak és a helyi szervezőknek!
A FELHÍVÁS teljes szövege a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése