2017. március 6., hétfő

A KISTELEPÜLÉSI KÖNYVTÁRFEJLESZTŐ PROGRAM 2017-ES ÉVI NYITÓRENDEZVÉNYE


2017. március 2.-án került sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban, Hargita Megye Tanácsa vezetősége, a megye különböző telelpüléseiről érkezett pedagógusok és könyvtárosok részvételével, a Kistelepülési könyvtárfejlesztő program 2017-es évi nyitórendezvényére.
Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére idén a program egyik prioritása a román nyelv elsajátításának segítése. Ennek érdekében fokozottan figyelünk a román nyelvoktatásban használható segédkönyvekkel való ellátásra és a román nyelvoktatást, főként kommunikációt célzó könyvtári programok szervezésére.
Borboly Csaba tanácselnök, Barti Tihamér alelnök és Ferencz Salamon Alpár tanár szóltak a román nyelv elsajátításának fontosságáról, illetve az oktatási rendszer iránt felmerülő elvárásokról és lehetőségekról. A rendezvény keretében Kibédi Nemes Ildikó és Lukács Vajda Erika, a Beszéljünk játszva románul! - Să comunicăm jucându-ne című könyv szerzői, iskolaelőkészítő csoportok tanítóival találkoztak és szakmai tapasztalatokat osztottak meg, majd Hargita Megye Tanácsa képviselői átadták a jelenlevő pedagógusoknak a könyv egy-egy példányát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése