2017. március 27., hétfő

Fogarasi havasok - Székely Árpád könyvbemutatója és előadásaFogarasi-havasok – Erdély teteje címmel Székely Árpád vetítéssel kísért túrakönyv-bemutatójára került sor a Csíkszéki Erdélyi Kárpát Egyesület (CsEKE)  előadás-sorozatában a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2017. március 23-án.
Székely Árpád földrajzatanár és természtjáró a Déli-Kárpátok jelentős hegyvonulatait bemutató könyvsorozatában jelent meg a Fogarasi-havasok monumentális hegyláncát bemutató képes túrakönyv.
A Fogarasi-havasok méltán érdemelte ki az Erdélyi-Alpok elnevezést. A szerző vetített képekkel illusztrált előadásából a jelenlevők megismerhették a hegyvonulat különleges látnivalókban bővelkedő, lenyűgöző világát, látványos turistaútjait. A gazdagon illusztrált túrakalauz öt fejezetből épül fel, összefoglalást ad a hegységről, a túraleírásokat metszetek, naprakész, összefoglaló adatok, átfutó képek kísérik, mindehhez részletes, egyedi turistatérkép-melléklet társul. Az egyes fejezetek tartalmáról valamint Székely Árpád további túrakönyveiről információkat találunk az Erdélyi-Alpok című blogban.
A rendezvényről Borbé Levente, a MÁG könyvtárosa is beszámolt a Hargita Megyei Iskolai Könyvtárosok blogján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése