2017. szeptember 25., hétfő

SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN SZÉKELYFÖLDÖN - JÁTÉKOS KÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK A SZENT LÁSZLÓ-ÉV JEGYÉBEN

Ajánlott iskolai csoportok, osztályok számára, a 10 - 17 éves korosztálynak.
Foglalkozások időpontja:  a 2017-2018-as iskolai év ideje alatt, a csoportok előzetes jelentkezése alapján.  Helyszín: Kájoni János Megyei Könyvtár
A Kájoni János Megyei Könyvtár Szent László nyomában Székelyföldön címmel szervez játékos foglalkozásokat diákcsoportok számára. A 2017-es Szent László-emlékév jegyében szervezett könyvtári foglalkozások résztvevői játékos formában ismerkedhetnek a Szent László alakjához kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel. A programot Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervezi meg a megyei könyvtár.
Az idei Székelyföld Napok eseményeinek sorában, három helyszínen: Csíkszeredában, Csíkszépvízen és Gyimesfelsőlokon is szervezünk egy-egy foglalkozást 2017. október 16-17 között. Felhívjuk a pedagógusok figyelmét, hogy a foglalkozásokra jelentkezni lehet az egész iskolai év ideje alatt. Részletek alább:

A történelmi-helytörténeti témájú oktató társasjáték alapja Székelyföld térképe, a résztvevő csapatok a Szent László személyéhez kapcsolódó településeket, helyneveket összekötő útvonalon haladnak végig. A következő témakörökhöz kapcsolódó kérdésekre kell válaszolniuk a játékosoknak: Szent László, a lovagkirály élete; Szent László székelyföldi legendákban; Szent László alakja székelyföldi templomok freskóin, építészeti és művészettörténeti emlékek; Szent László kultusza Székelyföldön (települések névadója, templomok, kápolnák védőszentje, szobrok, emlékhelyek). A kérdések nehézsége a jelentkező csapatok korosztályának függvényében változik. Egyszerre maximum 6 csapat vehet részt a játékban (legtöbb 5 tagból állhat egy csapat, egymást segíthetik a csapatok tagjai a játék során).
A pedagógusok figyelmébe: a részvétel feltétele az iskolai osztályok, csapatok előzetes jelentkezése. A jelentkező csapatok számára az előzetes felkészüléshez könyvészeti anyagot, tájékoztatást nyújtanak a témában a szervezők. Jelentkezni és tájékoztatást kérni a programról a könyvtár helyismereti részlegén lehet. Kapcsolattartó: Kelemen Katalin és Máthé Izabella, telefon: 0720 544 093.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése