2017. október 17., kedd

ISMERJÜK MEG TERMÉSZETI ÉRTÉKEINKET! - PÁLYÁZAT DIÁKOKNAK

 Környezetvédelem éve jegyében zajló programok sorában Ismerjük meg természeti értékeinket! címmel hirdetett pályázatot a Kájoni János Megyei Könyvtár 14-18 éves általános iskolás- és középiskolás diákok diákok számára. A pályázat témája régiónk természeti értékeinek bemutatása volt, a diákok feladata az volt, hogy bemutassák saját környezetük, településük, vagy annak a közelében található valamely természeti értéket, Power Point vagy Prezi összeállításban. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet Székelyföld természeti értékeire, tudatosítani sajátos természeti értékeink védelmének fontosságát a fiatal korosztályok körében. Az elkészült pályamunkákat a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatták be a pályázó diákok, a VIII. Székelyföld Napok programjainak sorában, 2017. október 18-án, szerdán délután. Részletek:
Értékes, tartalmas munkákat mutattak be a pályázó diákok, csíkszeredai és tusnádfürdői iskolák tanulói, olyan természeti értékekre, ritka növény-és állatfajokra is felhívták a figyelmet, amelyeket kevésbé ismerünk, és nem csupán bemutatták a természeti értéket, hanem arra is megoldásokat kerestek, hogy miként lehet ezeket az értékeket megőrízni, illetve saját projekteket mutatak be, páldául volt olyan diák, aki felmérést végzett egy adott területen, és ennek eredményeit mutatta be, mások például tanösvényt építettek.
Az elkészült  pályázatok tükrözték, hogy a diákok komolyan vették a feladatot, hogy fontos számukra környezetünk értékeinek megőrzése, védelme. A könyvtár Hargita Megye Tanácsának támogatásával díjazta a pályázókat.
A beérkezett pályázatok díjazása: 
 I. Kategória - Álltalános iskolai tanulók: 
Megosztott I. díj: 
A Csihányos-Haromalja természetvédelmi terület -  Csiszér Emőke  - Petőfi Sándor Általános Iskola, Csíkszereda, VIII. osztály
A Sólyomkő - Száfta Andrea Jókai Mór Általános Iskola, Tusnádfürdő, VIII. osztály
II: Kategória - Középiskolások:
Megosztott I díj:
Kicsi Romlásmező tőzegláp, Kászonaltíz - Zsók Kinga - Kós Károly Szakközépiskola, XI. osztály
Hargita-liget  - Raáb Szabolcs -  Kós Károly szakközépiskola, XI. osztály
Megosztott II. díj:
Háromszék Szaharája, a Rétyi Nyír   - Nagy Gellért - Stekbauer Huba - Venczel József  Iskolaközpont, XI. osztály 
A Mohos tőzegláp - Salamon Timea  - Kós Károly Szakközépisklola, Csíkszereda, XI. osztály 
A kockás liliom  - Bilibók Szabolcs - Kós Károly Szakközépisklola, Csíkszereda, XI. osztály 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése