2017. október 10., kedd

KISTELEPÜLÉSI KÖNYVTÁRFEJLESZTŐ PROGRAM INDÍTÁSA GYÍMESFELSŐLOKON

2017. október 11-én, 14.00 – 16.00 óra között került sor a Kistelepülési könyvtárfejlesztő program gyímesfelsőloki nyitórendezvényére, a községi könyvtárban.
A felnőtt lakosság nagyobb arányú bevonzásának lehetősége késztette Póra Magdolna gyímesfelsőloki könyvtárosnőt a Kistelepülési könyvtárfejlesztő programhoz való csatlakozásrsa. A program idejére bővül a könyvtár könyv- és szolgáltatás kínálata, kialakulnak és remélhetően állandósulnak bizonyos könyvtárhasználati szokások. Megtörténik az első lépés, majd ezt követően, tapasztalattal, új gondolatokkal, együttmőködési lehetőségekkel gazdagodva, a helyi könyvtárosra és a helyi önkormányzatra hárul a folytatás.
A nyitórendezvény tartalmas megbeszélésre adott alkalmat: a középiskolások kifejezték a kortárs ifjúsági irodalom iránti igényüket, felmerült a helyi néprajz iránt érdeklődők összefogásának lehetősége, az egészséges életmóddal kapcsolatos tájékoztatás szüksége.
Pap Imre polgármester elmondta, hogy a statisztikai adatokon túl, nagy jelentőséget tulajdonít a hatásnak, amelyet a könyvtár gyakorolhat a közösség mindennapjaira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése