2017. október 16., hétfő

SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN SZÉKELYFÖLDÖN - GYIMESFELSŐLOKI ÉS CSÍKSZÉPVIZI GYEREKEKKELSzent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel ismerkedhetnek játékos formában a Kájoni János Megyei Könyvtár által Szent László nyomában Székelyföldön címmel szervezett történelmi-helytörténeti témájú foglalkozásokon résztvevő diákcsoportok. 2017. október 13-án a VIII. Székelyföld Napok rendezvényeinek sorában Gyimesfelsőlokon és Szépvizen szerveztek foglalkozást. 
A gyimesfelsőloki Domokos Pál Péter Általános Iskola 16 hatodikos diákja, valamint a csíkszépvizi Nyirő József Általános Iskola 24 V-VIII osztályos diákja vehetett részt a megyei könyvtár munkatársai által szervezett játékos foglalkozásokon. A programot Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervezi a könyvtár.
A foglalkozásokok helyszíne ezúttal a Gyimesközéploki Községi Könyvtár, illetve a szépvizi Nyírő József Általános Iskola volt, a diákok tanáraik segítségével készültek a foglalkozásokra, ahol játékos formában mélyíthették el Szent László székelyföldi tiszteletével kapcsolatos ismereteiket. A program megszervezésében segítettek a helyi közkönyvtárak munkatársai is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése