2017. november 27., hétfő

TALÁLKOZÓ DR. LILIVEL - CSIKÓS FARKAS KATA MESEKÖNYVÉT MUTATTÁK BE A KÖNYVTÁRBAN

Doktor Lilivel ismerkedhettek meg a gyerekek Csikós Farkas Kata Lázálom Lilivelcímű illusztrált mesekönyvének bemutatóján a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében szerdán, 2017. november 22-én. A Kreatív Kiadó által gondozott könyvecske olyan meséket tartalmaz, amelyek segítenek a gyerekeknek legyőzni félelmeiket, szorongásaikat a kórházi kezelések során. 
A kötet fiatal szerzője, Csikós Farkas Kata 2008 óta asszisztens a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályán. Közben három gyereket nevel, és 2012 óta kezdett babakészítéssel foglalkozni, amikor sajátkészítésű babát, játékot akart a gyerekei kezébe adni. Dr. Lili is egy saját készítésű baba, akit azért alkotott meg, hogy segítsen a gyerekeknek átesni a kórházi kezelés okozta szorongáson, félelmeken. A könyv megjelenését a Kreatív Kiadó tette lehetővé, a Juventutti Alapítvánnyal közösen Csikós Kata óvodai és iskolai programot indít, azzal acéllal, hogy a gyerekek megismerjék a kórházi eszközöket és ne féljenek ezektől.
A könyvbemutatón sok család és kisgyerek vett részt, a szerző felolvasta a kötet címadó történetét és be is mutatta a jelenlevő gyerekekenek a mesében szereplő kórházi eszközöket.
A sajtóban a könyvbemutatóról: Hiánypótló meséskönyv a kórházról. Pál Bíborka. Hargita Népe, 2017. november 23. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése