2017. november 9., csütörtök

VÁRADI PÉTER PÁL ÉS LŐWEY LILLA KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓJA: ERDÉLY – JÓKAI MÓR; ERDÉLY – MEZŐSÉG
Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla, az ismert veszprémi szerzőpáros új erdélyi témájú albumait ismerheti meg a csíkszeredai közönség a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2017. november 10-én, pénteken délután 17 órai kezdettel szervezett találkozón.
A magyar romantika nagy írója, Jókai Mór barangolásait mutatják be az Erdély ‒ Jókai Mór: Az Anna-báltól a Szent Anna-tóig ‒ A mesemondó aranyember barangolásai című új albumban, az író munkásságáról szóló tanulmánnyal, könyveiből ollózott idézetekkel és színes fotókkal.
A másik, ugyancsak erdélyi témájú, gyönyörű fotókkal illusztrált album az Erdély ‒ Mezőség – A Holt-tenger tükrében. Tóvidék – Szórványmagyarság címet viseli. 
A Tóvidék maradék magyarsága és dimbes-dombos tájai mellett bemutatja a 110 éve született Wass Albertet, a 90 éve született Sütő Andrást, valamint Makkai Sándort, gróf Bánffy Miklóst, Kemény Zsigmondot és az értékmentő Kallós Zoltán Alapítvány tevékenységét Válaszúton. A szerzők kiemelték még a hagyományőrző Szék települést, Pusztakamarást, Szépkenyerűszentmártont, Bonchidát és Szamosújvárt.
Soós Andrea előadóművész, a Budapesti Lánchíd Rádió műsorvezető-szerkesztője vezeti az előadást. Minden érdeklődőt szeretettel vár a találkozóra Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla, valamint a Kájoni János Megyei Könyvtár.
Váradi Péter Pál – Lőwey Lilla, a Veszprémben élő házaspár-szerzőpáros gyökerei Erdélybe nyúlnak: Váradi Péter Pál (Pro Comitátu-, Magyar Örökség-díjas és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje tulajdonosa) Nagyváradon, Lőwey Lilla Szovátán született. Mindketten Tamási Áron és Gizella-díjasok. Erdély – Székelyföld című honismereti fotóalbum-sorozatuk gondozása céljából hozták létre a kétszemélyes Péter Pál Könyvkiadót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése