2017. december 25., hétfő

MIND A NÉGY ÉVSZAK - ÉVZÁRÓ SLAM POETRY EST A KÖNYVTÁRBAN

A Kájoni János Megyei Könyvtárban idén már második alkalommal került sor slam poetry estre. A műfaj négy kiváló magyarországi képviselőjét hozta el Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író tegnap december 2-án. A Mind a négy évszakcímmel szervezett esten Bárány Bence, Basch Péter, Galló Bence és Mészáros Péter lépett fel. A rendezvényen a neves vendégeket Péter Blanka diák - aki mellesleg idén csíkszeredai slam-bajnok lett - konferálta fel, megköszönve a szervezőnek, Murányi Sándor Olivérnek, hogy Csíkszerdába is elhozta a slammereket.
Bemutatkozásként a slammerek interaktív játékokkal pörgették fel a hangulatot, a főként fiatalokból, diákokból álló közönséget mindvégig bevonták előadásukba, ízelítőt nyújtva műveikből. Röviden a fellépő vendégekről:
BASCH PÉTER (1993, Budapest) szövegíró, slammer. Kétszeres országos slam poetry bajnok, a Smoothslam slam poetry & spoken word showroom tagja, a MonDDay és a Háromkárolyok slam csapatok alapítótagja. „2011 őszén találkoztam a műfajjal, fél évre rá versenyeztem először. Első slamemet a szerelmi bánatomról írtam, első sikerem pedig egy péksüteményekről szóló szóviccekkel teletűzdelt szöveggel értem el (amit egyébként máig se értek, hogy hogy, meg miért). Az elmúlt hat év életem eddigi legboldogabb időszaka, és nem szeretném, ha erről valaha múlt időben kelljen beszélnem. Mármint a slamről. 
BÁRÁNY BENCE (1993, Miskolc) 2013 óta slammel, versenyeken volt országos 5., 4., 3., 2. helyezett . Slam Poetry Győr-alapító, állandó konferáló és szervező. Volt R2D2 farsangon tizenegy évesen, a jelmez azóta is jó rá. Szerzett gazdaságinformatika diplomát, azóta se veszi hasznát. Grafikus. Tanonc. Félig. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol.
GALLÓ BENCE (1990, Győr) hét településen élt, hatszor költözött, három országot fogyasztott el, szubkultúrából most tart a másodiknál. 2013 november 28-án látott először slamet, két nap múlva jelentkezett is egy versenyre. Előtte sose foglalkozott művészeti tevékenységgel, a kevés olyan slammer egyike, akiknek ez volt és lesz az egyetlen műfaj, amiben alkotott vagy alkotni fog. Slam Poetry Győr-alapító, állandó konferáló és szervező, országos 5. helyezett, – Azért slamelek, mert boldoggá tesz. Olyan, mint a macskák – állítja magáról.
MÉSZÁROS PÉTER 1993-ban született Szegeden, Péter-napon. 
„Tízéves koromig szentül meg voltam róla győződve, hogy azért áll a naptárban ez az öt betű, mert engem így hívnak. Ez a fajta öntudat és erő határozta meg az életem, meg a másodikos farsangi tojásegyensúlyozó-verseny győzelmem. Aztán elkezdtem Pesten pszichológiát tanulni és rájöttem, hogy az ember nincs is annyira elrontva, mint hinné. Van egy gyerekem, a Slam Poetry Szeged, próbálom nevelgetni, de csak a hátamra büfizik és irtó gyönyörűen mosolyog” – vallja magáról a költő és az idei országos bajnok slammer.
Hargita Stúdió Videofelvétele az esemény alkalmával készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése