2018. február 19., hétfő

PETŐFI SÁNDOR FELOLVASÓMARATON 2018 – 10. NEMZETKÖZI FELOLVASÓMARATON2018. február 20., kedd, 10 - 18 óra
Központi helyszín: Kájoni János Megyei Könyvtár
Olvassunk újra együtt az idén tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonon, melynek tavaly 9 országból több mint 33.000 résztvevője volt!
Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda művei után 2018-ban a 195 éve született Petőfi Sándor (1823-1849) műveit szólaltatjuk meg. Ez az év egyúttal Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170 éves évfordulója.
2014 óta a maraton fő szervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsánaktámogatásával. A maraton idei felhívása.
Az esemény ünnepélyes megnyitójának helyszíne idén is a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme, a korábbi évekhez hasonlóan a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán.
Várunk mindenkit, aki szeretné megosztani az olvasás örömét másokkal! Célunk ráirányítani a figyelmet az olvasás fontosságára, szépségére, magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségének műveire.
A nagyobb csoportokat, iskolai osztályokat előzetes telefonos bejelentkezés alapján várjuk a felolvasás központi helyszínén, a megyei könyvtárban. A felolvasás helyszíne bárhol lehet: otthon, intézmény, kávézó, valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár stb., a lehetőségekhez, körülményekhez mérten. Olvasni lehet a nap folyamán bármikor, mikor időnk engedi, szabadon választhatunk Petőfi Sándorműveiből. Szeretnénk, ha a pedagógusok, diákok, mellett minél többen csatlakoznának életkortól, foglalkozástól, nemzetiségtől, stb. függetlenül a határokon átívelő felolvasáshoz. Ezért kérünk mindenkit, lehetőségei szerint népszerűsítse az eseményt ismerősei, barátai körében, akár külföldön, akár itthon.
A korábbi évekhez hasonlóan a felolvasók névre szóló könyvjelzőt kapnak ajándékba. Ezért fontos a hivatalos bejelentkezés, hogy minden egyes résztvevőt regisztráljanak a szervezők és eljuttathassák a könyvjelzőket a felolvasások helyszínére. A belföldi felolvasók nyomtatott könyvjelzőt kapnak, külföldre elektronikus formában juttatjuk el a könyvjelzőket. A Hargita megyei felolvasások szervezői a nyomtatott könyvjelzőket a Kájoni János Megyei Könyvtárban vehetik át, ha minden résztvevő csoport számára nem tudunk elegendő könyvjelzőt biztosítani, a bejelentkezések sorrendejét vesszük figyelembe.
A jelentkezés határideje 2018. február 13. A bejelentkezés online módon történik, a jelentkezési űrlap a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján, a Petőfi Sándor felolvasómaraton – 2018 ablakra (jobboldalt) kattintva érhető el. Az adatok kitöltése után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció. (Az intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az űrlapon kért adatokat, megadva a felolvasók létszámát).
Kapcsolattartó: Török Edit, telefon: 0753-073489
Az esemény Facebook oldala: Petőfi Sándor felolvasómaraton – 2018. Fontos: a Facebook-os "like" vagy "ott leszek"nem számít hivatalosnak.
2018. február 20-án, kedden délelőtt 10 órától várjuk a központi helyszínen, a Kájoni János megyei Könyvtárban a felolvasókat, a korábbi évekhez hasonlóan a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni a felolvasáshoz, bármikor a nap folyamán.
Várjuk a rendezvény Facebook oldalára a visszajelzéseket, saját plakátok, rajzok posztolását, rövid beszámolókat a felolvasás éléményéről, érdekességeiről pár fotó kíséretében. Ezáltal képet kapunk ennek az országhatárokat átlépő rendezvénynek a hangulatáról, méreteiről, lényegéről, melynek mi is részesei lehetünk. A szervező csapat nevében minden felolvasónak és a helyi szervezőknek előre is köszönjük az együttműködést, a közös olvasás örömét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése