2018. március 26., hétfő

A HETEDIK – BESZÉLGETÉS-SOROZAT BODOR ÁDÁM KOSSUTH-DÍJAS ÍRÓVAL – HETEDIK ALKALOM

Kortárs irodalmunk egyik meghatározó alkotójával, különleges szerzői világot felépítő prózaírójával, Bodor Ádám Kossuth-díjas íróval találkozhatnak ismét székelyföldi olvasói Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen.
A Hetedik címet viseli a közönségtalálkozó, amelynek házigazdája ezúttal is Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író lesz, hetedik alkalomhoz érkezett ugyanis a Bodor Ádámmal éves megszakításokkal szervezett beszélgetés-sorozata. A csíkszeredai literatúrakedvelők a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, a 2018. március 28-án 17 órakor kezdődő irodalmi esten találkozhatnak az íróval. Részletek:
BODOR ÁDÁM Kossuth-díjas írótól szóban és írásban egyaránt minden mellébeszélés idegen, a tartózkodó alkat ugyanakkor igen színes és hiteles személyiséget takar. Könyveiben – a legendás Sinistra körzet, Az érsek látogatása, a Verhovina madarai és a többiben – a lehető legtömörebb kifejtésre szorítkozik, mintha csupán a vázát írná meg valaminek. E visszafogott, puritán kifejezésmód azonban mai irodalmunk egyik leggazdagabb, klasszikus értékű, maradandó szerzői világát építi fel. Éves megszakításokkal történő erdélyi beszélgetés-sorozata hetedik alkalmához érkezett.
A kortárs magyar próza állócsillagával Murányi Sándor Olivér író beszélget. A találkozót kiállítás-megnyitó teszi érdekesebbé: Gál Tamás Indiana mutatja be az elmúlt tíz év beszélgetéseit beharangozó plakátjaiból összeállított anyagát.
A rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a Magvető Kiadó, a G. Kulturális Egyesület, a Gondűző Étterem és Szálloda, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kájoni János Megyei Könyvtár, valamint Hargita Megye Tanácsa.
A kötetek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatóak, a szerző dedikál. Mindenkit szeretettel várnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése