2018. március 1., csütörtök

BĂTĂLIA CĂRŢILOR /KÖNYVCSATA – AZ ORSZÁGOS OLVASÓVERSENY DÖNTŐJE A CSÍKSZEREDAI KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁRBAN

2018. március 2., péntek, 13.00 óra / Kájoni János Megyei Könyvtár
Idén a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár lesz a Bătălia cărţilor /Könyvcsata/ elnevezésű olvasóverseny országos döntőjének soros házigazdája. Csíkszereda látja vendégül az országszerte megszervezett gyermek- és ifjúsági olvasóverseny megyei szakaszának győzteseit 2018. március 2-án, amikor Szeben, Galac, Dâmboviţa, Krassó-Szörény, Suceava, Argeş, Jász, Maros, Máramaros, Kolozs és a vendéglátó Hargita megyét képviselő diák-olvasók, két korosztály képviselői (11-13, illetve 14-18 évesek) ajánlják kedvenc olvasmányaikat a verseny keretében olvasott kortárs szerzők regényei közül.
Hargita megyét a 2017-es megyei döntő nyertesei, Tecă Alina és Coja Petru csíkszeredai, valamint Matei Domnica és Ciucanu Raluca maroshévízi tanulók képviselik az országos döntőben.
A könyvtárosokból és pedagógusokból álló zsűri értékeli az elhangzott ajánlókat, külön díjazza a kreatívitást, a meggyőző érvelést és az interaktivitást, majd végül eldönti, ki lesz Az év olvasója.
A Kájoni János Megyei Könyvtár 2014 óta minden évben megszervezte az országos verseny megyei szakaszát Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával. A román nyelvű országos versenyt a kolozsvári Octavian Goga Megyei Könyvtár kezdeményezte, azzal a céllal, hogy a diákok különböző kortárs irodalmi műveket ismerjenek meg, amelyek nem szerepelnek az iskolai kötelező olvasmányok listáján. Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendett a program megyénkben is.
A március 2-án, pénteken 13.00-17.00 óra között román nyelven zajló országos döntő nézőközönségéhez csatlakozni kívánó diákokat és pedagógusokat szeretettel várjuk a megyei könyvtár előadótermébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése