2018. március 27., kedd

ISKOLA MÁSKÉNT – KÖNYVTÁRI FOGLALKOZÁSOK MINDEN KOROSZTÁLYNAKAz Iskola másként elnevezésű, hagyományos országos iskolai program keretében az idei iskolai évben is változatos foglalkozásokat kínál a Kájoni János Megyei Könyvtár. Áprilisban számos iskolában szervezik meg a programot, ebben az időszakban könyvtárunkban tartalmas programokkal várjuk a csoportokat a tanintézményekből, iskolákból, óvodákból, hétfőtől péntekig, naponta 8-13 óra között. Magyar és román nyelvű programok egyaránt szerepelnek intézményünk kínálatában. A programok ingyenesek, a részvétel feltétele az előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetése a könyvtárban, személyesen, vagy telefonon. Részletek:

A csoportos tevékenységek egyrészt játékos módon nyújtanak lehetőséget az információszerzésre és tájékozódásra, ugyanakkor céljuk a gyerekek érdeklődésének felkeltése a könyvek világa, az olvasás iránt is. A programokon való részvétel egyetlen feltétele az előzetes bejelentkezés a könyvtárban, személyesen, vagy telefonon.
Az Iskola másként programjairól további tájékoztatást kérni és jelentkezni a következő telefonszámon lehet: Török Edit – 0753073489.
 A 2017-2018 -as tanévben érvényes programkínálatunk – korcsoportok szerint:

Minden korosztálynak:
Csoportos könyvtárlátogatás, ismerkedés a könyvtár szolgáltatásaival

Óvodás, napközis csoportoknak, I-II. osztályosoknak:
A könyvtárosok Fakalinka bábtársulatának előadása: A róka és a nyuszikák

Kisiskolásoknak, I-IV. osztályosoknak:
Mesetarisznya/ Traista cu basme  könyvtári foglalkozás magyar és román nyelven
Kincses szigetek – könyvtári foglalkozás II-IV osztályosoknak
Învăţătură la tot pasul” – román nyelvű könyvtári foglalkozás

V-VIII osztályos csoportoknak:
Értékes vagy – csoportos könyvtári foglalkozás
Primăvara Eco – román nyelvű környeztevédelmi témájú foglalkozás
Vacanţă în judeţul Harghita – román nyelvű könyvtári foglalkozás

 V-VIII. osztályosoknak/ líceumi csoportoknak: 
(Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: 720 544 093):
Szent László nyomában a Székelyföldön  történelmi-helytörténeti témájú oktató társasjáték, a 10-16 éves korosztálynak (4-5 tagú csapatok vehetnek részt a játékban, egyszerre maximum 6 csapat).
Ismerjük meg értékeinket! – Hargita megye kulturális és természeti értékeiről szerezhetnek új ismereteket, mélyíthetik el tudásukat játékos módon a foglalkozáson résztvevő csoportok, ugyanakkor a könyvtár helyismereti adatbázisainak használatával ismerkednek.
Ismerjük meg nagyjainkat: Kájoni János a polihisztor – könyvtári foglalkozás líceumi csoportoknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése